Voor de waterbehandeling van LABARÏCK RÜND en LABARÏCK ROMANA zijn twee soorten behandelingen mogelijk.

  • Chloor :

Chloor is een ontsmettingsmiddel dat bacteriën, schimmels en algen elimineert. Chloor is een perfect product dat, mits de juiste dosering, geen negatieve effecten heeft. 

  • Broom :​

Broom is, net als chloor, een ontsmettingsmiddel dat helpt het water gezond en schoon te houden. Broom elimineert bacteriën, schimmels en algen. Broom heeft niet de typische chloorreuk. Het kan ook geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor chloor.

Eens deze keuze gemaakt moet u nog kiezen voor een handmatige of een automatische dosering.

HANDMATIG

Wanneer u kiest voor manuele behandeling, bent u verantwoordelijk voor uw waterkwaliteit. U moet daarom analyses uitvoeren en de juiste producten dienovereenkomstig toevoegen.

  • Chloor behandelingskit

Deze kit bevat : pH minus 5 kg, Alkanal 5 kg, Chloorshock 2 kg, Multi-action chloor 4,8 kg, Stop-calc 5L, Super-kleral 3L, Waterlijnreiniger

  • Broom behandelingskit

Deze kit bevat : pH minus 5 kg, Alkanal 5 kg, Broomshock 5 kg, Aquabrome 5 kg, Stop-calc 5L, Super-kleral 3L, Waterlijnreiniger

HALFAUTOMATISCH

De halfautomatische behandeling wordt beheerd via behandelingsapparaten die de producten volgens noodzaak in het zwembad verspreiden.

Regelmatige controle blijft nodig.

  • Halfautomatisch (chloor) : Automatisch CL/ph

Behandelingsapparaat met sonde voor directe aflezing. De Automatic Cl/pH wordt geleverd met een bidon chloor en zuur, evenals al het materiaal dat nodig is voor de installatie.

De Automatic CL/ph injecteert de nodige producten rechtstreeks in de leidingen tijdens het filteren zodat ze perfect gemengd worden met het water van uw LaBarïck.

  • Halfautomatisch (broom) : Brominator

Brominator en pH-pomp, geleverd met een container met pH- en al het materiaal dat nodig is voor installatie.

Door het gebruik van een brominator kunt u broom in uw vijver verspreiden. Je moet er broomkiezels in doen die dan via de brominator verspreid worden.

Om daarnaast de pH te meten adviseren wij daarnaast de Ph pomp.